Bekijk ons verhaal

Of je nu houdt van hartig of van zoet, of van beide, met Spice & Spoon wordt elk gerecht een avontuur!

Eten is beleven. En met Spice & Spoon helpen wij je graag om eenvoudige of meer eigenwijze gerechten, hapjes of dessertjes vol smaak op tafel te toveren. Alleen, met familie, met vrienden, met iedereen die je dierbaar is.

Simpel, eerlijk, genieten van lekker eten. Mensen gelukkig maken met wat we doen, dat is onze missie.

Over Spice & Spoon

Over Bram

Al van kinds af aan werd Bram omringd door mensen die gepassioneerd waren door koken. Zijn moeder leerde hem de basis: zijn eerste mayonaise, het mengen van het gehakt voor ‘nen fricandon’, het kneden van het brooddeeg.

In 2013 nam Bram deel aan het TV programma ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’. Het was de start van een fenomenaal avontuur waarbij twee driesterrenchefs, Sergio Herman en Gert De Mangeleer hem meenamen op een culinaire achtbaan. Na een spannende strijd won Bram in juni 2013 de finale en werd hij ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’.

Sindsdien is koken ook zijn beroep: Bram Bonamie Kookatelier. Je kan bij Bram terecht voor kookworkshops, demonstraties, kookadvies en als kok aan huis.

Over Ram

Ondernemen zit Ram in het bloed. Zijn vader was fotograaf, zijn moeder was verpleegster en runde samen met haar zussen een kinderdagverbijf, Schanulleke. Zijn grootvaders waren respectievelijk barbier en ijzersmid. Allen zelfstandigen en van nul begonnen.

Ram is gepassioneerd door vormgeving, typografie, branding, marketing & ondernemen. Bijna 20 jaar stond hij samen met zijn broer Jørn aan het roer van het reclamebureau Mediamind, waar hij campagnes bedacht & ontwikkelde voor merken als FrieslandCampina, Nestlé, Alken-Maes, Omega Pharma en andere.

In 2017 richtte hij het marketing bureau TRNDNCY op waarmee hij bedrijven en merken adviseert bij hun digitale communicatie.

100% funded with Kickstarter

Ram & Bram besloten begin 2018 om hun ervaring en kennis te bundelen om Bram’s kruidenzouten en kruidensuikers op de markt te brengen.

Om de allereerste productie van onze kruidenzouten en kruidensuikers te financieren liep in oktober 2018 een crowdfunding campagne op Kickstarter, met als doel 25.000€ op te halen. In totaal hebben we uiteindelijk 29.690€ verzameld/voorverkocht op 1 november 2018. Je kan de Spice & Spoon pagina op Kickstarter nog steeds bekijken (klik op het beeld hieronder aub).

Spice & Spoon is een uniek Belgisch product, 100% in België bedacht, ontwikkeld en (grotendeels met de hand) vervaardigd. We werken hiervoor samen met mensen uit de sociale economie en we willen ook in de toekomst inzetten op duurzame, lokale tewerkstelling. De filosofie van Spice & Spoon? Liefde voor lokaal talent en smaakvolle, originele producten!

Ontdek onze kruidenzouten & kruidensuikers
in één van onze verkooppunten

Copy link
Powered by Social Snap