Brownies met een vleugje tijm

Ingrediënten

  • 180 g ongezouten boter
  • wat extra boter om in te vetten
  • 225 g donkere chocolade (60-70% cacao)
  • 250 g kristalsuiker
  • 150 g Spice & Spoon Indian Summer
  • 110 g bruine suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 2 tl fijn keukenzout
  • 6 grote eieren
  • 125 g vloeiende bloem
  • zeezout(vlokken) om te besprenkelen

Bereiding

Plaats een rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met de zachte boter en bekleed deze hierna ruim met bakpapier, tot over de randen. Vet ook het bakpapier in met de zachte boter.

Hak de chocolade grof en giet deze in een hittebestendige kom. Laat de boter op een zacht vuurtje in een klein pannetje smelten tot deze, na zo’n 5 minuten, begint te bruisen. Giet onmiddellijk over de chocolade en laat 2 minuten staan. Klop tot de chocolade helemaal gesmolten is en zet opzij. Giet alle suikers en het volledige potje Indian Summer, in een foodprocessor, samen met het vanille-extract, het zout en de eieren. Klop dit op hoge snelheid in 10 minuten luchtig, totdat het de textuur heeft van een dik beslag. Meng er al draaiend het licht afgekoelde chocolade-botermengsel bij tot een homogeen mengsel.

Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig onder het mengsel. Giet het mengsel in de ingevette bakvorm en strijk effen met een spatel. Zet de vorm ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bakvorm uit de oven en laat deze 1 tot 2 keren zachtjes vallen op een vlak oppervlak. Zo kunnen de luchtbellen uit de brownies ontsnappen. Besprenkel met de zeezout (mag ook Spice & Spoon zijn), wees er zuinig mee, want te zoute brownies lust niemand.

Zet de bakvorm terug in de oven en bak nog eens ongeveer 20 minuten. De randen moeten gaar zijn maar het midden net niet. Zo kunnen de brownies nog wat verder garen terwijl ze afkoelen. Haal de bakvorm uit de oven en laat de brownies in de bakvorm volledig afkoelen op een rooster. Gebruik het bakpapier om de brownies uit de bakvorm te halen.

Snijd het geheel in stukken en serveer onmiddellijk.

 

Met NR 6
INDIAN SUMMER

Bereidingstijd

60 min

Aantal personen

4

Categorie
Indian Summer, Kruidensuiker

Ontdek onze kruidenzouten & kruidensuikers
in één van onze verkooppunten

Share via
Copy link
Powered by Social Snap