Creme brûlée met spar & appelsien

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 1 l melk
  • 9 el Spice & Spoon Christmas Delight
  • 1 el rietsuiker (als afwerking)

Bereiding

Scheid de eieren, zet het eiwit koel weg voor later gebruik en hou de dooiers bij. Warm de melk op met de 9 eetlepels Spice & Spoon Christmas Delight kruidensuiker en laat koken.

Klop een ruban van de 8 eierdooiers en de kruidensuiker (kloppen tot het eigeel bijna wit is). Giet bij de ruban beetje bij beetje de hete melk terwijl je stevig doorroert.

Giet het mengsel weer in het pannetje en zet op een laag vuur. Blijf zo’n 5 minuten doorroeren tot het mengsel indikt. Giet alles in aparte vuurvaste schaaltjes. Voor een goed resultaat laat je ze een nachtje in de koelkast afkoelen.

Vlak voor het opdienen strooi je er een flinke eetlepel rietsuiker over. De suiker moet voldoende dik liggen.

Met een brandertje karameliseer je de suiker. De truc is namelijk om enkel de suiker te karameliseren en niet om het eiermengsel op te warmen. Laat de suiker even uitharden en dien dan op.

 

Met NR 09
CHRISTMAS DELIGHT

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Categorie
Christmas Delight, Kruidensuiker

Ontdek onze kruidenzouten & kruidensuikers
in één van onze verkooppunten

Share via
Copy link
Powered by Social Snap