Gemarineerde entrecôte met gegrilde groenten

Ingrediënten

  • 800 g lendestuk
  • 1 el Spice & Spoon Misty Meadow
  • 2 courgetten
  • 2 rode uien
  • 1 grote sjalot of twee kleine
  • pakjes lenteuien
  • pakje groene asperges
  • druivenpitolie

Bereiding

Snijd de groene asperges in de lengte door en de courgettes in schuine plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg ze in een ruime schaal samen met de lenteuitjes. Sprenkel wat druivenpitolie over de groenten en hussel alles goed onder elkaar. Grill deze groenten op een barbecue of in een grillpan zodat ze mooi lichtbruin geblakerd zijn maar nog voldoende beet hebben. Haal de groenten van de grill, schik ze in de ruime schaal en besprenkel ze opnieuw met wat druivenpitolie.

Snijd de rode ui in twee en leg deze ook op de grill tot deze begint te karameliseren. Haal van de grill, schil de rode ui en snijd in partjes. Meng onder de andere gegrilde groenten. Kruid bij met één eetlepel Spice & Spoon Misty Meadow.

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Gril het vlees op de barbecue of in de grillpan mooi rosé. Het vlees moet nog mooi meeveren als je erop drukt. Verpak in aluminiumfolie en laat even rusten.

Snijd de sjalot fijn in halve maantjes en strooi ze losjes over de groentenschotel vlak voor het serveren. Doe je dit te vroeg dan wordt de sjalot te slap en dit wil je niet. Snijd het vlees in mooie plakjes, werk af met wat Spice & Spoon Misty Meadow naar eigen smaak en serveer samen met de gegrilde groentenschotel.

 

Met NR 12
MISTY MEADOW

Bereidingstijd

40 min

Aantal personen

4

Categorie
Kruidenzout, Misty Meadow

Ontdek onze kruidenzouten & kruidensuikers
in één van onze verkooppunten

Share via