Shakshuka met mozzarella & worstjes

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 3 rode paprika’s
  • Wat verse Mediterraanse kruiden (salie, rozemarijn, tijm, wat je staan hebt)
  • Blikje tomatenpuree
  • Een scheutje Porto
  • Een blokje kippenbouillon
  • 400 ml passata
  • Een zakje mozzarella bolletjes
  • Een handvol basilicum
  • 6 eieren
  • 1 grote el Spice & Spoon Scandinavian Campfire

Bereiding

Verwarm de oven op 200°C en plaats er een ovenschaal in.

Neem een pan en stoof de grof gesneden uien in olijfolie. Voeg na een paar minuutjes de fijngesneden of gehakte look toe. Snijd de paprika’s in ringen of slierten en voeg deze eveneens toe. Breng op smaak met wat verse, gehakte kruiden en laat op een zacht vuur al roerend gaar stoven.

Voeg nu de tomatenpuree toe, zet het vuur hoger en laat ongeveer een minuutje roerbakken. Blus het geheel af met een flinke scheut porto (of rode wijn), en laat de alcohol verdampen.

Zet het vuur wat lager en voeg nu de passata en het in een glas warm water opgelost bouillonblokje er bij. Zet een deksel op de pan, en laat de saus een paar minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Vergeet niet af en toe eens te roeren.

Haal de voorverwarmde schotel uit de oven en giet voorzichtig de saus in de ovenschotel. Breek de 6 eieren boven de saus en laat die er voorzichtig invallen. Verdeel tenslotte de helft van de mozzarella balletjes over het mengsel en zet 10 minuten in de oven.

Terwijl de schotel in de oven zit snijd je de andere helft van de mozzarella in stukjes. Meng de mozzarella met de fijngesneden basilicum en wat (zwarte) peper van de molen. Voeg tenslotte een grote lepel Spice & Spoon Scandinavian Campfire toe.

Haal de schotel uit oven, strooi het mengsel over het geheel en laat nog een 5-tal minuutjes smelten in oven. Daarna opdienen.

Lekker met gegrilde of gebakken chorizo of kippengehakt worstjes en met wat volkoren (pita)broodjes.

 

Met NR 2
SCANDINAVIAN CAMPFIRE

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Categorie
Kruidenzout, Scandinavian Campfire

Ontdek onze kruidenzouten & kruidensuikers
in één van onze verkooppunten

Share via
Copy link
Powered by Social Snap