Tajine van kip, olijf & koriander

Ingrediënten

  • 2 ajuinen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 afgestreken el Spice & Spoon Sizzling Sahara
  • 1 kip, in stukken gesneden
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 kleine ingelegde citroen
  • handvol koriander
  • handvol peterselie
  • handvol groene olijven

Bereiding

Snijd het vruchtvlees uit de ingelegde citroen, snijd de citroenschil heel fijn en zet opzij. Schil de ui en snijd of rasp heel fijn. Snijd ook de teentjes knoflook fijn maar pers ze niet uit. Laat de ui samen met de look en de twee afgestreken eetlepels Spice & Spoon Sizzling Sahara in wat olijfolie fruiten in een pan met dikke bodem of een tajine.

Voeg de stukken kip toe en bak alle stukken goudbruin aan. Giet de kippenbouillon erbij en laat dit op een zacht vuurtje afgedekt verder stoven.

Haal er na 20 minuten de borststukken uit zodat deze niet droog worden. Voeg er de groene olijven bij. Laat dit nog eens een 20-tal minuten verder stoven. Leg er de borststukken opnieuw bij. Voeg er de fijngesneden citroenschil aan toe samen met de fijngehakte groene kruiden. Schep dit alles goed om en laat nog een tiental minuutjes verder stoven zonder deksel.

Proef en kruid eventueel nog verder af met peper en nog wat Sizzling Sahara, naar eigen smaak.

 

Met NR 4
SIZZLING SAHARA

Bereidingstijd

30 min

Aantal personen

4

Categorie
Kruidenzout, Sizzling Sahara

Ontdek onze kruidenzouten & kruidensuikers
in één van onze verkooppunten

Share via
Copy link
Powered by Social Snap