Tomatenbeignets met Griekse yoghurt

Ingrediënten

  • 400 g rijpe tomaten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tl Spice & Spoon Mediterranean Memories
  • 90 g patentbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 ml ijswater
  • Druivenpitolie om te frituren
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 2 el fijngehakte dille
  • Partjes citroen
  • 250 g gepelde grijze garnalen

Bereiding

Halveer de tomaten en lepel er de zaden uit. Snij de tomaten in grove brunoise.

Meng de tomatenblokjes met de oregano, het Spice & Spoon Mediterranean Memories kruidenzout, de bloem en het bakpoeder in een kom met het ijswater en roer tot een dik beslag.

Verhit een laagje van ongeveer 5 cm druivenpitolie in een wok op middelhoog vuur. Lepel steeds wat beslag in de olie en bak ze ongeveer 30 seconden aan beide kant goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Meng de dille onder de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Serveer de tomatenbeignets met de yoghurtdip, partjes citroen en grijze garnalen.

 

Met NR 5
MEDITERRANEAN MEMORIES

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Categorie
Kruidenzout, Mediterranean Memories

Ontdek onze kruidenzouten & kruidensuikers
in één van onze verkooppunten

Share via