Veggie pasta met auberginesaus

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 1 el Spice & Spoon Mediterranean Memories
  • handvol zwarte olijven
  • handvol gedroogde tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 courgette
  • 250 ml kippenbouillon
  • klein handje tijm
  • bieslook
  • 20-tal kerstomaten
  • rode wijnazijn
  • druivenpitolie

Bereiding

Snijd het topje van de aubergines, snijd ze in twee en kerf de helften in. Giet er voldoende olijfolie over en wikkel in aluminiumfolie. Leg ze gedurende een klein uurtje in een voorverwarmde oven van 190°C. Haal de pulp met een lepel uit de schil en mix kort even door.

Rits de tijm van de stokjes en roer ze onder de auberginecrème. Kruid bij met één eetlepel Spice & Spoon Mediterranean Memories. Snijd de zwarte olijven heel fijn samen met de gedroogde tomaatjes.

Fruit een fijngesneden sjalot in een kookpot en voeg er de in brunoise (in blokjes) gesneden courgette bij. Laat dit kort even opbakken en voeg er nadien de auberginecrème bij samen met de olijven en de tomaatjes.

Giet er de kippenbouillon door. Roer goed door, proef even en lepel er naar smaak de rode wijnazijn door.

Halveer ondertussen de kerstomaatjes en schep deze onder de saus. Laat de saus zo’n kwartiertje op een zacht vuurtje verder pruttelen. Als het te droog wordt, giet je er wat kippenbouillon bij. Kruid de saus uiteindelijk af met Spice & Spoon Mediterranean Memories, naar eigen smaak.

Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet de pasta af, besprenkel ze met wat olijfolie.

Versnipper vlak voor het opdienen flink wat bieslook over de saus en dien samen met de pasta op.

 

Met NR 5
MEDITERRANEAN MEMORIES

Bereidingstijd

60 min

Aantal personen

4

Categorie
Kruidenzout, Mediterranean Memories

Ontdek onze kruidenzouten & kruidensuikers
in één van onze verkooppunten

Share via