Zoete popcorn met pit

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie of druivenpitolie
  • 50 g gedroogde maïskorrels
  • 25 g Spice & Spoon Yellow Lemon Tree

Bereiding

Neem een diepe pan met deksel. Giet de olie erin en laat op een hoog vuur heet worden.

Strooi de maïskorrels in de pan, en strooi er de Spice & Spoon Yellow Lemon Tree over heen. Doe het deksel erop en schud even.

Zodra je de eerste *pop* hoort, zet je het vuur iets lager, naar middelhoog. Zet het deksel een beetje schuin op de pan, zodat de stoom kan ontsnappen. Schud geregeld de kookpot op tot de mais stopt met *poppen*.

Zet het vuur uit en giet de (hete!) popcorn in een kom. Het is belangrijk om dit meteen te doen, anders kan de suiker alsnog de popcorn verbranden.

Als de popcorn wat is afgekoeld, roer je er nog even met een lepel doorheen om de popcorn los van elkaar te maken.

 

Met NR 11
YELLOW LEMON TREE

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Categorie
Kruidensuiker, Yellow Lemon Tree

Ontdek onze kruidenzouten & kruidensuikers
in één van onze verkooppunten

Share via
Copy link
Powered by Social Snap