Zuiderse popcorn voor bij het aperitief

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie of druivenpitolie
  • 50 g gedroogde maïskorrels
  • 2 à 3 el  (15 gr) Spice & Spoon Sizzling Sahara

Bereiding

Neem een diepe pan met deksel. Giet de olie erin en laat op een hoog vuur heet worden.

Strooi de maïskorrels in de pan, en strooi er de Spice & Spoon Sizzling Sahara over heen. Doe het deksel erop en schud even.

Zodra je de eerste *pop* hoort, zet je het vuur iets lager, naar middelhoog. Zet het deksel een beetje schuin op de pan, zodat de stoom kan ontsnappen. Schud geregeld de kookpot op tot de mais stopt met *poppen*.

Zet het vuur uit en giet de (hete!) popcorn in een kom.

Als de popcorn wat is afgekoeld, roer je er nog even met een lepel doorheen om de popcorn los van elkaar te maken.

Je kan eventueel extra op smaak brengen door er nog wat Spice & Spoon Sizzling Sahara over heen te strooien.

 

Met NR 4
SIZZLING SAHARA

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Categorie
Kruidenzout, Sizzling Sahara

Ontdek onze kruidenzouten & kruidensuikers
in één van onze verkooppunten

Share via